Information kring covid-19

Gällande Covid -19

Alla är vi på något sätt drabbade av Corona viruset och oron är stor.

Vi håller öppet som vanligt och försöker hålla vår verksamhet i gång så länge vi kan och som det är tillåtet.

Vi har vidtagit extra försiktighetsåtgärder på vårt hotell och vår restaurang för att minska infektionsrisken. Vi extra vaksamma och följer noggrant de rekommendationer och instruktioner som ges av Folkhälsomyndigheten.

 

I dessa oroliga tider kan man behöva hitta lugnet och ta tillvara på det som är konstant.

Naturen finns här, precis utanför dörren, och den har vi fortfarande fri tillgång till.

Vårt hotell och vår restaurang ligger precis vid havet. Vatten ger lugn, och lugn behöver vi i dessa oroliga tider.

Vi tar endast emot ett begränsat antal gäster. Många av våra rum har utsikt mot vattnet.  I vår vackra matsal dukar vi upp bord med rymlighet runtomkring. Du är inte ensam, men du är heller inte för nära. Föredrar du att äta på rummet så ordnar vi det.

Bastun eldar vi varm, och jacuzzin ligger utomhus med första parkett. Önskar du att boka dessa privat för ert sällskap kan vi ordna det med.

Hör av dig till oss, så ser vi till att skapa din perfekta vistelse.

Vanliga frågor kring Covid-19 och besök på restaurang

Får det vara fler än 50 gäster i en restaurang och på restaurangens uteservering?
Ja. En restaurang är i sig inte en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning. Däremot gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (se nedan) och de kan medföra behov av begränsning av antalet gäster i restaurangen och på dess uteservering.

Om vi anordnar danstillställning på restaurangen, vad gäller då?
En danstillställning är en offentlig tillställning och kräver tillstånd från Polismyndigheten. Polismyndigheten har uttalat att vid en sådan tillställning gäller begränsningen om 50 deltagare endast de personer som befinner sig på dansgolvet. Det går alltså ha fler besökare i restaurangen utöver de som befinner sig på dansgolvet.

Kan vi ta in hur många gäster som helst i restaurangen och på uteserveringen om vi inte anordnar allmän sammankomst eller offentlig tillställning?
Nej. Även om det inte anordnas allmän sammankomst eller offentlig tillställning i restaurangen eller på uteserveringen gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Detta medför ett antal begränsningar i restaurangen och på uteserveringen, bland annat får ingen trängsel förekomma och gästerna ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Hur många gäster man kan tillåta beror bland annat på lokalens och uteserveringens storlek och utformning.

Kan vi ha bufféservering på restaurangen?
Ja, om gästerna kan plocka sin mat utan att trängas är det tillåtet.

Får gäster sitta och äta vid bardisken?
Ja, om det är möjligt utan att det uppstår trängsel kan man låta gästerna sitta och äta vid bardisken. De får dock inte stå vid bardisken och det måste vara avstånd mellan gästerna.

Får vi låta gästerna beställa och hämta maten vid en disk eller måste vi ta upp beställning vid bordet?
Om det är möjligt att utan trängsel låta gästerna beställa och hämta sin mat vid en disk är det tillåtet. Maten och drycken ska dock alltid ätas och drickas sittande.

Furusunds Strandväg 2, 760 19 Furusund